News from Axfoundation

More news

Our history

antonia-start

“We want to be at the forefront. Challenge and translate good ideas into practical implementation. Tirelessly.”

– Antonia Ax:son Johnson, founder.

Read about our history

News of the world

Axfoundation – Hemsida

 • July 4, 2017

  Blockkedjeteknik för ökad spårbarnet

  livsmedel.se
  Flera seminarier i Almedalen diskuterar hur man kan använda så kallad blockkedjeteknik för att stoppa olika typer av fusk och göra...spårbarhet av livsmedel och för att minska matfusk i livsmedelskedjan. Axfoundation har startat ett pilotprojekt tillsammns med bl a Kairos ...Read more »
 • July 4, 2017

  Antonia Ax:son Johnsons nya mål

  expressen.se
  Hon är mångmiljardär och en av näringslivets mäktigaste – men säger sig känna en samhörighet med invandrare som står utanför...dörren, en paraplyorganisation och nätportal som nu lanseras av Axfoundation, en icke vinstdrivande verksamhet grundad av Ax:son Johnson. ...Read more »
 • June 29, 2017

  När 7 av 10 jobb förmedlas genom kontakter, har man en chans...

  mynewsdesk.com
  Den 3 juli kl.16.00 har Axfoundations initiativ Yrkesdörren samlat Anders Kessling,statssekreterare vid Arbetsmarknadsdepartementet, Maria...saknas och vilka är förutsättningarna för integration? Yrkesdörren är ett initiativ av Axfoundation som underlättar för nya och etablerade ...Read more »
 • June 29, 2017

  Almedalen: Nordiskt initiativ för leverantörsansvar i Thailand

  mynewsdesk.com
  Krafter för förändring – Axfoundation samlar Sveriges största livsmedelsföretag Under eftermiddagen den 3/7 bjuder Axfoundation in till...Krafter för förändring – Axfoundation samlar Sveriges största livsmedelsföretag Under eftermiddagen den 3/7 bjuder Axfoundation in till ...Read more »
 • June 29, 2017

  Krafter för förändring – Axfoundation i Almedalen 3/7

  mynewsdesk.com
  De projekt vi är engagerade i just nu är för spännande för att inte berätta om. Kom till Clarion Hotel Wisby den 3 juli kl 12-17, då vi...under temat ”Krafter för förändring”. Carolina Sachs är generalsekreterare på Axfoundation, en fristående verksamhet som arbetar konkret ...Read more »
 • June 29, 2017

  Tidigare minister samordnar verksamhet på Svenska med baby.

  mynewsdesk.com
  Utgångspunkten för Axfoundations arbete med mångfald, etablering och integration är människors lika värde, att mångfald lönar sig och är...ny i Sverige och hur initiativen inom ÖppnaDörren - Invitationsdepartementet, Kompis Sverige och Svenska med baby - varit en viktig del av ...Read more »
 • June 27, 2017

  Yepstrs rundabordssamtal i Almedalen ska lösa jobbutmaningar för unga

  dagensopinion.se
  ALMEDALEN 2017. Yepstr anordnar rundabordssamtal för att ta fram konkret handlingsplan för att lösa jobbutmaningar för unga.Amir Sajadi Maria Ferm Maria Malmer Simon Palme Håkan Svenning Carolina Sachs Representanter från Yepstr: Jacob Rudbäck, Sofie von ...Read more »
More news