News from Axfoundation

More news

Our history

antonia-start

“We want to be at the forefront. Challenge and translate good ideas into practical implementation. Tirelessly.”

– Antonia Ax:son Johnson, founder.

Read about our history

News of the world

Axfoundation – Hemsida

 • November 8, 2017

  Max, ICA och Axel Johnson nominerade till hederspris

  di.se
  Måndagen den 20 november delas Visa vägen-priset ut för tionde gången. Det prestigefulla hållbarhetspriset delas varje år ut av Samhall...bara fungerar – utan också stärks av en större mångfald. Genom ett aktivt arbete och utbildningsinsatser har Max Burgers bidragit till ett ...Read more »
 • November 7, 2017

  ​Utlandsfödda akademiker närmare jobb genom nytt samarbete

  mynewsdesk.com
  Akademikerförbundet SRR startar samarbete med det nationella initiativet Yrkesdörren.Syftet med samarbetet är att korta vägen till jobb för...mötts genom Yrkesdörren får möjlighet att kostnadsfritt gå tillsammans på turnékvällarna. Bakom initiativet Yrkesdörren står Axfoundation, ...Read more »
 • November 1, 2017

  Axfood satsar på klimatsmarta förpackningar

  news.cision.com
  Axfood arbetar strategiskt med att minska den totala användningen av fossil plast för att på så sätt minska vår klimatpåverkan. Bland de...Såklarts rengörings- och kroppsvårdsserie och Garants ekologiska frysta grönsaker. – I vårt hållbarhetsarbete är det viktigt att se till ...Read more »
 • October 26, 2017

  Sedan vi träffades har de lärt oss om vattenpipa och syriska danser

  dn.se
  Stadsgårdskajen 19.45.där man inte känner någon? Vi träffade Sarah och Majd via Kompis Sverige, en organisation som tycker att integration är för viktigt för att ...Read more »
 • October 23, 2017

  Larmet: Allt färre vill hjälpa nyanlända

  stockholmdirekt.se
  Trots att det är nu frivilliga stockholmare behövs som mest lyser de med sin frånvaro.kyrkan på Södermalm, Stockholms moské och Islamic Relief Invitationsdepartementet Sammanför människor som vill bli bättre på svenska med ...Read more »
 • October 22, 2017

  Axel Johnson Gruppen vill ta blockkedjan till fruktdisken

  digital.di.se
  Blockkedjeteknik spås kunna spara miljarder för världens matleverantörer. Internationella storspelare som IBM och Walmart experimenterar...gång", säger Carolina Sachs, generalsekreterare på Axfoundation. Ett område där Axfoundation ser stor potential för blockkedjeteknik är ...Read more »
 • October 19, 2017

  Axfood slutar använda HVO-bränsle

  landlantbruk.se
  Matbolaget Axfood med kedjorna Willys och Hemköp slutar att tanka varubilarna med HVO. Argumentet är att det är bättre för miljön.hållbar utveckling redovisar bolaget vidare att den ekologiska andelen av den totala livsmedelsförsäljningen under årets tre första kvartal ...Read more »
More news