News from Axfoundation

More news

Our history

antonia-start

“We want to be at the forefront. Challenge and translate good ideas into practical implementation. Tirelessly.”

– Antonia Ax:son Johnson, founder.

Read about our history

News of the world

Axfoundation – Hemsida

 • June 21, 2017

  Hallå där, Amelie Silfverstolpe...

  dagenshandel.se
  ...verksamhetsledare för Öppnadörren hos Antonia Ax:son Johnsons stiftelse Axfoundation. Hon är en av talarna på Dagens Handels event i...år tillbaka ett omfattande mångfaldsprogram. Hur jobbar ni på Axfoundation med projektet Öppnadörren? Öppnadörren riktar sig gentemot både ...Read more »
 • June 20, 2017

  En väg in för nya invånare

  nwt.se
  KARLSTAD: Samlade krafter för asylsökande och nyanlända Karlstad får runt 600 nyanlända invånare i år och i kommunen bor ungefär 350...med sex månader gamle sonen Jacob har haft stor nytta av både kulturtolk och svenska med baby. – Det hjälper mig mycket. Jag kan prata lite ...Read more »
 • June 20, 2017

  Sveriges första livsmedelsstrategi har klubbats i riksdagen

  regeringen.se
  I dag den 20 juni beslutade riksdagen att anta livsmedelsstrategin efter sedvanlig riksdagsbehandling. Därmed är strategins inriktning med...en handlingsplan som uppdateras löpande. Genvägar En livsmedelsstrategi för jobb och hållbar tillväxt i hela landet Informationsmaterial: ...Read more »
 • June 18, 2017

  Mat för miljoner bara försvinner

  gp.se
  Nyheter En tredjedel av all mat som produceras på vår planet slängs och till 2030 vill FN att det globala matsvinnet ska halveras. …Bara i...tur leda till att gifter sprider sig i naturen. Matsvinn sker i hela livsmedelskedjan, från produktion, till matleverantörer, i restauranger ...Read more »
 • June 17, 2017

  Matchades som kompisar

  unt.se
  Johan Svenungsson och Moubarak Bahhar matchades som kompisar genom en ideell förening., berättar Johan Svenungsson. Det var genom den ideella föreningen Kompis Sverige de blev vänner. Föreningen startades av Pegah Afsharian ...Read more »
 • June 16, 2017

  RFSL Newcomers får årets Nelson Mandela-pris

  stockholm.se
  För nittonde året delar Stockholms stad ut Nelson Mandela-priset för att belöna och uppmärksamma goda initiativ i arbetet för en mer öppen...integrationen av nyanlända, med kombinerade SFI- och yrkesutbildningar, Svenska med baby och satsningar på Komvux. Men i ett läge med många ...Read more »
 • June 15, 2017

  De lär företagare om integration

  hn.se
  Halland Malin Eirefelt, tf kulturredaktör på Hallands Nyheter, släpper i dagarna sin andra bok. Hon och medförfattaren Lina Nordstrand har...på tidningars kultursidor och man tror att man måste ha högskolepoäng i integration för att anställa någon. Man är helt enkelt rädd för att ...Read more »
More news