Nyheter i vår omvärld

 • Hallå där, Amelie Silfverstolpe...

  ...verksamhetsledare för Öppnadörren hos Antonia Ax:son Johnsons stiftelse Axfoundation. Hon är en av talarna på Dagens Handels event i...år tillbaka ett omfattande mångfaldsprogram. Hur jobbar ni på Axfoundation med projektet Öppnadörren? Öppnadörre ...Läs mer »
 • En väg in för nya invånare

  KARLSTAD: Samlade krafter för asylsökande och nyanlända Karlstad får runt 600 nyanlända invånare i år och i kommunen bor ungefär 350...med sex månader gamle sonen Jacob har haft stor nytta av både kulturtolk och svenska med baby. – Det hjälper mig my ...Läs mer »
 • Sveriges första livsmedelsstrategi har klubbats i riksdagen

  I dag den 20 juni beslutade riksdagen att anta livsmedelsstrategin efter sedvanlig riksdagsbehandling. Därmed är strategins inriktning med...en handlingsplan som uppdateras löpande. Genvägar En livsmedelsstrategi för jobb och hållbar tillväxt i hela ...Läs mer »
 • Mat för miljoner bara försvinner

  Nyheter En tredjedel av all mat som produceras på vår planet slängs och till 2030 vill FN att det globala matsvinnet ska halveras. …Bara i...tur leda till att gifter sprider sig i naturen. Matsvinn sker i hela livsmedelskedjan, från produktion, till ...Läs mer »
 • Matchades som kompisar

  Johan Svenungsson och Moubarak Bahhar matchades som kompisar genom en ideell förening., berättar Johan Svenungsson. Det var genom den ideella föreningen Kompis Sverige de blev vänner. Föreningen startades av Pegah Afsharian ...Läs mer »
 • RFSL Newcomers får årets Nelson Mandela-pris

  För nittonde året delar Stockholms stad ut Nelson Mandela-priset för att belöna och uppmärksamma goda initiativ i arbetet för en mer öppen...integrationen av nyanlända, med kombinerade SFI- och yrkesutbildningar, Svenska med baby och satsningar på Ko ...Läs mer »
 • De lär företagare om integration

  Halland Malin Eirefelt, tf kulturredaktör på Hallands Nyheter, släpper i dagarna sin andra bok. Hon och medförfattaren Lina Nordstrand har...på tidningars kultursidor och man tror att man måste ha högskolepoäng i integration för att anställa någon. M ...Läs mer »
 • Swedwatch i Almedalen

  Swedwatch medarrangerar och sitter i panelen på flera viktiga aktiviteter under årets Almedalsvecka - med fokus på företags ansvar för..., Quizrr Moderator: Kristina Henschen, Union to Union Seminariet arrangeras av Axfoundation. Sociala krav i uppha ...Läs mer »
 • Branschen kraftsamlar för handlingskraftig livsmedelsstrategi

  Livsmedelsbranschen tänker storsatsa på ursprungsmärkningen Från Sverige och kräver samtidigt att regeringen med kraft ser till att...blågula symbolen till 2020. Andra löften är att fortsätta att driva nätverket mot livsmedelsbedrägerier och att verk ...Läs mer »
 • Satsning på ekologiska livsmedel

  Regeringen har fattat beslut om att ge Jordbruksverket i uppdrag inom ramen för livsmedelsstrategin att inrätta en samordningsfunktion för...av ekologiska livsmedel bör öka. Därför får nu Jordbruksverket i uppdrag att inrätta en samordningsfunktion f ...Läs mer »

Aktuellt på Axfoundation

Alla artiklar