Viveka Risberg

Program Director Social hållbarhet

viveka.risberg@axfoundation.se

+46 (0)72 518 00 95

Viveka ansvarar för projekt som berör mänskliga rättigheter, hållbara globala värdekedjor, etablerings- och mångfaldsfrågor i Sverige. Viveka har arbetat med företagsansvar och hållbar utveckling både inom näringslivet och ideell sektor, i Sverige och utomlands. Sedan våren 2018 är hon ordförande för den svenska medlemsgruppen i amfori BSCI.

Som tidigare chef och ansvarig utgivare på Swedwatch (2009-2015) blev Viveka utnämnd till en av Sveriges viktigaste hållbarhetsprofiler och opinionsbildare. Hon har drivit frågor som rör företags ansvar inom en mängd branscher och även utvecklat innovativa verktyg och utbildningar under sin tid som CSR-chef på ett företag i Bangladesh. Vivekas bakgrund är inom tidnings- och mediebranschen som chefredaktör och skribent.

Viveka är utbildad grafisk formgivare, har läst språk och litteratur på Stockholms och Uppsala universitet, mänskliga rättigheter på Teologiska Högskolan och copywriting på Berghs School of Communication. Hon har också skrivit filmmusik och studerat komposition.

 

 

 

Dela denna artikel

Aktuellt på Axfoundation

Alla artiklar