Pågående projekt: Miljö

 

Sanning och konsekvens på UR Play

För sjunde året i rad arrangerade Axfoundation Människans Natur i oktober 2017, den årliga konferens som undersöker människans inre och yttre natur, och naturen själv. Årets tema var Sanning och konsekvens…Läs mer

 

Antibiotikakriterier inom livsmedelsproduktion

Penicillinet upptäcktes 1928 och anses vara en av årtusendets viktigaste upptäckt. Det används för att döda eller hämma bakteriers tillväxt och på rätt sätt och rätt plats är antibiotika livsnödvändigt….Läs mer

 

Torsåker gård – testgård för framtidens mat

Axfoundations utvecklingscentrum för framtidens hållbara måltider Torsåker gård 30 km norr om Stockholms centrum har varit i familjen Ax:son Johnsons ägo sedan 2010. Till gården hör 127 ha odlingsmark, 180…Läs mer

 

Hästen och hållbar utveckling

Kunskapen om hållbarhet är inom hästnäringen generellt ganska låg. Det kan ju te sig ganska märkligt då hästen tar människan nära naturen och jordbruket. Under 2016 initierade Axfoundation ett samarbete…Läs mer

 

Vattenresan- en guide till vattensmarta värdekedjor

År 2014 gick Axfood och Axfoundation med i klustergruppen för vatten och livsmedel på policyinstitutet SIWI (Stockholm International Water Institute). Syftet är att tillsammans med andra mat- och dryckesföretag möta…Läs mer

 

Matmissionen – Nordens första sociala supermarket

Matmissionen är Nordens första sociala supermarket och öppnade i Rågsved söder om Stockholm i december 2015. På grund av brandskador fick butiken stänga tre månader senare. Tack vare att Willys…Läs mer

 

Palmolja i skönhetsprodukter

Produktionen av palmolja ökar snabbt och uppgår nu till närmare 60 miljoner ton per år. Nära 90 procent produceras i Indonesien och Malaysia där palmoljeplantagerna är extremt storskaliga. Den snabba…Läs mer

Aktuellt på Axfoundation

Alla artiklar