Marks&Spencer publicerar information om antibiotikaanvändning

2017-12-20

Som första stormarknadskedja i Storbritannien går Marks&Spencer ut med detaljer om användningen av antibiotika i sin livsmedelskedja, som ett steg mot att minska användningen av vitala humanläkemedel i boskapsuppfödning. Fr.o.m. nu publicerar Marks & Spencer  information om de kvantiteter antibiotika som används på boskap av jordbrukare som levererar kött, ägg och mejeriprodukter till kedjan.

Informationen kommer att uppdateras regelbundet för att visa framsteg mot att minska användningen av antibiotikan, som också ordineras för att behandla mänskliga sjukdomar. Marks&Spencers ambitioner överstiger branschövergripande mål, särskilt när det gäller kycklingfarmar. Där har antibiotikanvändningen det senaste året legat cirka 90% under målet för 2020, fastställt av the Responsible Use of Medicines in Agriculture Alliance.

På onsdagen, kort efter meddelandet från Marks&Spencer, blev engelska Waitrose den andra stora snabbkedjan att publicera data om antibiotikabruk bland sina leverantörer.

Läs hela artikeln i the Guardian här.

Läs mer om Axfoundations arbete mot överanvändning av antibiotika i livsmedelsproduktion här.

Aktuellt inom Framtidens mat