Ny satsning för EU-migranter och deras barn

Medan allt fler rumäner reser till Sverige för att hitta försörjning växer hundratusentals barn i Rumänien upp utan föräldrar. Hemköps kunder och anställda ser EU-migranterna varje dag utanför butikerna och talar ofta med personalen om vad som kan göras. Som första dagligvaruaktör gör nu Hemköp det möjligt för utsatta EU-migranter och deras barn att återförenas i sitt hemland.

Axfoundation stödjer projektet ”Migranternas barn”, som bygger på ett långsiktigt arbete och en transnationell modell för att förebygga att familjer splittras. I Sverige utförs arbetet inom Stockholms Stadsmissions verksamhet av Crossroads, ett informations- och rådgivningscenter för EU-migranter. I Rumänien bidrar SOS Barnbyar med långsiktiga stödinsatser som skapar förutsättningar för att familjerna fortsättningsvis ska kunna leva tillsammans och bli självförsörjande.

Läs pressmeddelandet här

Vid frågor, kontakta Viveka Risberg, Programansvarig för Migranternas barn

viveka.risberg@axfoundation.se, 072-518 00 95

#Antonia Ax:son Johnson, #Crossroads, #EU-migranter, #Hemköp, #pantknappen, #Rumänien, #social hållbarhet, #SOS Barnbyar, #Stadsmissionen, #tiggare

Dela denna artikel

Aktuellt på Axfoundation

Alla artiklar