Marit Wirén Toll

Marit Wirén Toll arbetar som Projektledare inom Framtidens mat och är verksam på Torsåker gård, Axfoundations testgård och utvecklingscentrum.

Marit har mångårig erfarenhet inom olika delar av den gröna näringen och har bland annat jobbat inom fabriksbageri, kvalitetskontroll, försäljning och certifiering.  Senast kommer Marit från Agro Västmanland där hon som verksamhetsledare var med och byggde upp organisationen. Där jobbade hon främst med frågor kopplat till livsmedelsstrategin samt genom den, bedriva främjande aktiviteter för lantbrukare och livsmedelsproducenter i Västmanlands län. Detta med visionen att öka livsmedelsproduktionen i länet både långsiktigt och hållbart.

Marit driver också en gård tillsammans med sin man, med grisproduktion, växtodling och skog. Gården gör att Marit känner sig djupt förankrad i verklighetens livsmedelsproduktion. Som hon själv säger: “Den ger mig både inspiration, kunskap och emellanåt lite gråa hår”.

Livsmedelsproducenternas frågor är viktiga för Marit och sedan 2016 är Marit förtroendevald medlem i Lantmännen och sitter med i beredningsgruppen för Lantmännens Forskningsstiftelse. 

Marit har studerat Hortonom vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp, och hon har även läst ekonomi, marknadsföring samt projektledning.

Aktuellt inom Framtidens mat