Mer baljväxter på tallriken
Att ersätta kött med andra proteinkällor, såsom baljväxter, gynnar både hälsan och miljön. Därför har...
Läs merAtt ersätta kött med andra proteinkällor, såsom baljväxter, gynnar både hälsan och miljön. Därför har Axfoundation under flera år testodlat nya och äldre sorters baljväxter och utvecklat olika produkter som nu säljs i butik och via grossister. Men det finns fortfarande en stor outnyttjad potential i bönor, linser och ärtor som råvara i livsmedel – med innovativa användningsområden i allt från baljväxtfärs till baljväxtmjöl. För att öka konsumtionen av svenskodlade och svenskprocessade baljväxter, samarbetar Axfoundation med en bredd av aktörer. Målet är att utveckla värdekedjan för baljväxter och ta fram goda, lättillgängliga produkter och recept.
Att ersätta kött med andra proteinkällor, såsom baljväxter, gynnar både hälsan och miljön. Därför har...
Läs merTrots en lång kuststräcka och hundratals sjöar importeras merparten fisk till Sverige, nästan 75 %....
Läs merMindre än en femtedel av Sveriges fiskfångst når tallriken. Ett enormt resursslöseri som projektet Sillfärs...
Läs merEtt matsystem som nyttjar ekosystemtjänster och samtidigt är lönsamt, är det möjligt? För att ta...
Läs merGår det att tillgodogöra sig likvärdiga mängder mineraler från växtbaserad mat som från kött? Tyvärr...
Läs merKan en light-version av regenerativt jordbruk vara nyckeln till att öka kolinlagringen i marken? Sedan...
Läs merPerenna grödor, det vill säga grödor som växer flera år på samma plats och inte...
Läs merAxfoundation och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) samlar såväl forskare som praktiker från Boden till Öland för...
Läs mer