Framtidens foder för fågel, fisk och fläsk
Axfoundation och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) samlar såväl forskare som praktiker från Boden till Öland för...
Läs merAxfoundation och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) samlar såväl forskare som praktiker från Boden till Öland för att ta sig an två av livsmedelssystemets största utmaningar; resursslöseri och miljöpåverkan från foder. Inom projektet kommer flera innovativa foderingredienser att testas och utvärderas – bland annat insekter, mykoprotein och blåmussla från Östersjön. Målet är att sätta upp en produktion med försäljning av fisk, gris, matfågel och ägg från värphöna uppfödda på foder med låg klimatpåverkan och ingredienser som gynnar den biologiska mångfalden. Projektet tar resultaten vidare från "Fem ton grön fisk i disk" som bevisat att det går att odla svensk regnbågslax med insektsbaserat foder som har upp till 70% lägre klimatavtryck än ett konventionellt foder.
Axfoundation och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) samlar såväl forskare som praktiker från Boden till Öland för...
Läs merEn stor del av den mat som produceras idag bedöms gå förlorad redan i steget...
Läs merNäringsrik, kolbindande och snabbväxande – hampa är en växt med många fördelar som har potential...
Läs merFör varje liter havredryck som produceras genereras samtidigt 2 dl pressrester, så kallat havreokara. En...
Läs mer“Vår mat ska helst inte äta vår mat.” Det var en av grundtankarna bakom projektet...
Läs merGenom ”Antibiotikaplattformen – från gård till gaffel” vill Axfoundation och KSLA kraftsamla och samordna en...
Läs merLivsmedelssektorn står för nära en tredjedel av de globala klimatgasutsläppen, 75-80% av förlusten av biologisk...
Läs merGår det att hitta ett alternativ till den köttråvara vi använder allra mest i Sverige,...
Läs mer