Framtidens mat
Livsmedelssektorn står för nära en tredjedel av de globala klimatgasutsläppen, 75-80% av förlusten av biologisk...
Läs merDen globala matproduktionen och konsumtionen påverkar drastiskt miljön, klimatet och människors hälsa. Utmaningarna hopar sig; övergödning, utarmning av jordar, minskad biologisk mångfald, överanvändning av antibiotika, avskogning. Det behövs helt enkelt fler initiativ som arbetar för att förändra systemet. Genom programmet Framtidens mat samlar vi representanter från hela livsmedelskedjan; primärproducenter, forskare, livsmedelsförädlare, kockar och entreprenörer – för att gemensamt hitta lösningar på komplexa problem. På Torsåker gård går vi från hållbar idé till praktisk lösning, både på åkern, i vattnet och i testköken.
Livsmedelssektorn står för nära en tredjedel av de globala klimatgasutsläppen, 75-80% av förlusten av biologisk...
Läs merGår det att hitta ett alternativ till den köttråvara vi använder allra mest i Sverige,...
Läs merRis är ett av världens mest konsumerade spannmål, men odlingen är ofta förknippad med omfattande...
Läs merOm vi ska klara klimatmålen måste vår kött- och mejerikonsumtion minska. Tillväxten för kött- och...
Läs merSoja som konsumentfråga växer och allt fler kunder kräver att företag tar ansvar för under...
Läs merI dag står livsmedel för cirka 25% av individens klimatavtryck. Samtidigt visar studier att konsumenter...
Läs merVi vet att vi på totalen måste äta mindre kött, både för vår hälsa och...
Läs merÖkande antibiotikaresistens är ett av de tio största globala hoten mot människors hälsa. För att...
Läs mer