Den globala matproduktionen och konsumtionen påverkar drastiskt miljön, klimatet och människors hälsa. Utmaningarna hopar sig; övergödning, utarmning av jordar, minskad biologisk mångfald, överanvändning av antibiotika, avskogning. Det behövs helt enkelt fler initiativ som arbetar för att förändra systemet. Genom programmet Framtidens mat samlar vi representanter från hela livsmedelskedjan; primärproducenter, forskare, livsmedelsförädlare, kockar och entreprenörer – för att gemensamt hitta lösningar på komplexa problem. På Torsåker gård går vi från hållbar idé till praktisk lösning, både på åkern, i vattnet och i testköken.

Framtidens Mat

2020.03.12

Framtidens mat

Livsmedelssektorn står för nära en tredjedel av de globala klimatgasutsläppen, 75-80% av förlusten av biologisk...

Läs mer
Hur säkerställer vi att soja produceras ansvarsfullt? Foto: Världsnaturfondon WWF

2019.09.18

Sojadialogen

Soja som konsumentfråga växer och allt fler kunder kräver att företag tar ansvar för under...

Läs mer