Värphöna – en outnyttjad resurs
Det finns en stor potential i möjligheten att kraftigt öka användningen av hönskött från äggproducerande...
Läs merUttjänta värphöns är idag en outnyttjad resurs. Värphönan ingår inte i äggproducenternas certifieringsprogram när hon värpt färdigt utan betraktas då som ett avfall som medför en kostnad att bli av med. Det finns en stor potential i möjligheten att kraftigt öka användningen av hönskött från äggproducerande fåglar och se till att branschen tar ansvar för hela värdekedjan med ägg och värphöna tillsammans.
Det finns en stor potential i möjligheten att kraftigt öka användningen av hönskött från äggproducerande...
Läs merBlå mat har stor potential att bidra till ett hållbart livsmedelssystem. Men då behöver vi...
Läs merAtt ersätta kött med andra proteinkällor, såsom baljväxter, gynnar både hälsan och miljön. Därför har...
Läs merVass är ett hållbart men underutnyttjat material som, när den skördas, kan bidra till ett...
Läs merTrots en lång kuststräcka och hundratals sjöar importeras merparten fisk till Sverige, nästan 75 %....
Läs merNästan 60 % av all skördad frukt och grönt slängs. Det finns därmed ett stort...
Läs merMindre än en femtedel av Sveriges fiskfångst når tallriken. Ett enormt resursslöseri som projektet Sillfärs...
Läs merEtt matsystem som nyttjar ekosystemtjänster och samtidigt är lönsamt, är det möjligt? För att ta...
Läs mer