Pågående projekt: Miljö

Torsåker gård – utvecklingscentrum för hållbara livsmedel

Att den globala matproduktionen påverkar miljön i negativ riktning är antagligen inte en nyhet för någon. Jordbruksmark tar i...

Samverkan kring blockkedjan i livsmedelskedjan  

Under 2017 genomförde Axfoundation tillsammans med Martin & Servera, SKL Kommentus, Hållbar Upphandling (Sveriges Landsting och Regioner) och Karios...

RE:source-projekt för återvinning av plast

Global plastanvändning beräknas fyrdubblas under kommande sekel samtidigt som växande volymer av plastavfall har blivit ett globalt miljö- och...

Nudging för klimatsmarta val

Axfoundation stödjer mat.se att ”nudga” sina kunder mot klimatsmarta val. 25 procent av klimatpåverkan kommer från livsmedel. Studier visar...

Kartläggning av resursflöden

Under våren 2018 inleder Axfoundation ett arbete för att kartlägga de största resursflödena inom Axel Johnson-koncernens bolag. Kartläggningen ska...

Sojadialogen

Från och med 2018 tar Axfoundation över värdskapet för Sojadialogen från Världsnaturfonden WWF. Åtagandet innebär att Axfoundation kommer att...

Blockkedja i livsmedelsledet

Axfoundation undersöker blockkedjan och dess möjligheter för ökad spårbarhet i leverantörskedjor. Livsmedelskedjan är särskilt intressant och erbjuder många möjligheter...

Antibiotikakriterier inom livsmedelsproduktion

Penicillinet upptäcktes 1928 och anses vara en av årtusendets viktigaste upptäckt. Det används för att döda eller hämma bakteriers...

Aktuellt på Axfoundation

Alla artiklar