Mineralskiftet – hur kan vi öka biotillgängligheten i spannmålsprodukter?
Går det att tillgodogöra sig likvärdiga mängder mineraler från växtbaserad mat som från kött? Tyvärr...
Läs merGår det att tillgodogöra sig samma mängd mineraler från spannmål som från kött? Ja, nästan – och betydligt mer än tidigare, tack vare en nygammal metod att behandla fullkorn. I projektet Mineralskiftet vidareutvecklar Axfoundation, MatLust Utvecklingsnod, Hidden in Grains och Warbro Kvarn en innovativ teknik för att ta fram nästa generation goda och nyttiga spannmålsprodukter. Metoden som kallas hydrotermisk behandling, gör det möjligt för kroppen att ta upp nästan lika mycket mineraler från fullkorn som från kött. Det är bra både för hälsan och planeten.
Går det att tillgodogöra sig likvärdiga mängder mineraler från växtbaserad mat som från kött? Tyvärr...
Läs merTänk om ull kunde spåras längs hela den internationella ullvärdekedjan - från gård till slutligt...
Läs merKan en light-version av regenerativt jordbruk vara nyckeln till att öka kolinlagringen i marken? Sedan...
Läs merPerenna grödor, det vill säga grödor som växer flera år på samma plats och inte...
Läs merAxfoundation och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) samlar såväl forskare som praktiker från Boden till Öland för...
Läs merEn stor del av den mat som produceras idag bedöms gå förlorad redan i steget...
Läs merNäringsrik, kolbindande och snabbväxande – hampa är en växt med många fördelar som har potential...
Läs merFör varje liter havredryck som produceras genereras samtidigt 2 dl pressrester, så kallat havreokara. En...
Läs mer