ReSvinn – Mindre svinn. Mera mat.
I projektet ReSvinn har Axfoundation varit med och kartlagt hinder och nycklar för redistribution av...
Läs merI projektet ReSvinn har Axfoundation varit med och kartlagt hinder och nycklar för redistribution av överskottsmat från butiker och grossister till restauranger och skolor som kan ta till vara större partier mat på kort varsel. Projektet drevs av Chalmers Industriteknik i samarbete med ett 50-tal partners, däribland Axfoundation. Utifrån ett antal pilotprojekt runt om i Sverige utforskade vi hur vi kan göra det miljömässigt hållbart och lönsamt för samhället att ta tillvara på överskottsmat. Projektet innehöll flera arbetspaket där Axfoundation främst var delaktiga i arbetet med affärsmodellering samt kommunikation. Nu finns lärdomarna från 17 tester i 7 städer samlade.
I projektet ReSvinn har Axfoundation varit med och kartlagt hinder och nycklar för redistribution av...
Läs merSverige importerar över 1,700 ton ull varje år, samtidigt som mer än hälften av den...
Läs merAllt fler företag sätter mål och strategier för en mer hållbar plastkonsumtion, men få har...
Läs merI projektet ”Smarta Loopar” utforskades möjligheterna för insamling av mindre, men renare flöden av plast...
Läs merDen största delen av världens produktion av livsmedel och varor finns i Kina och övriga...
Läs merKan en mobilapp bidra till att sprida pålitlig information om förebyggande av covid-19 och arbetares...
Läs merETI Sverige samlar företag, fack, civilsamhällesorganisationer och offentlig sektor för att verka för goda arbetsvillkor...
Läs merGår det att hitta ett alternativ till den köttråvara vi använder allra mest i Sverige,...
Läs mer