Hållbar risodling i Pakistan – en replikerbar modell
Ris är ett av världens mest konsumerade spannmål, men odlingen är ofta förknippad med omfattande...
Läs merRis är ett av världens mest konsumerade spannmål, men odlingen är ofta förknippad med omfattande sociala risker och miljöutmaningar. Redan 2015 identifierade Axfood sitt Garant basmatiris från Punjab som en högriskgröda. Kort därefter engagerade sig Axfoundation i utmaningen och vi ställde oss frågan; Vad kan aktörer i värdekedjan göra tillsammans för att bidra till förbättrade levnadsvillkor för lantbrukare och säsongsarbetare? Det ledde till ett långsiktigt partnerskap där Axfoundation samverkade med aktörer längs hela värdekedjan. Arbetet resulterade i att Garants basmatiris nu verifierats med hållbarhetsmärkningen Sustainable Rice Platform, med bättre odlingsvillkor och minskad miljöpåverkan. Dessutom har en replikerbar modell framgångsrikt testats, en modell som kan användas i flera värdekedjor för att bidra till hållbar handel.
Ris är ett av världens mest konsumerade spannmål, men odlingen är ofta förknippad med omfattande...
Läs merOm vi ska klara klimatmålen måste vår kött- och mejerikonsumtion minska. Tillväxten för kött- och...
Läs merVarför är blockkedjan, en teknik med sitt ursprung inom finanssektorn och kryptovalutor, intressant för livsmedelsbranschen?...
Läs merSoja som konsumentfråga växer och allt fler kunder kräver att företag tar ansvar för under...
Läs merI dag står livsmedel för cirka 25% av individens klimatavtryck. Samtidigt visar studier att konsumenter...
Läs merMigrantarbetare i Thailand är ett tidigare projekt där Axfoundation samlat livsmedelsbranschen i "The Nordic Initiative"...
Läs merVi vet att vi på totalen måste äta mindre kött, både för vår hälsa och...
Läs merDen mest effektiva vägen till etablering i ett nytt land går via jobb och språk....
Läs mer